Latest Entries »

Followers

Sunday, March 28, 2010

Dapat anugerah..


Alhamdulillah blog 'biase-biase' ini mendapat anugerah daripada sahabat blog (aminmenulis) yang juga sahabat seperjuangan ana (Ust Al-Amin). Sebagai penghargaan ana tunaikan permintaan sebagai syarat untuk menerima award ini. Mudah-mudahan dengan award ini dapat membangkitkan lagi semangat al-faqir untuk terus menyampaikan dakwah melalui alam maya ini sekadar kemampuan al-faqir yang terlalu banyak kekurangan di sisinya maulanya.

Syarat-syarat nak ambil award ini :

1) Thank and link the person who gave you the award.
2)
Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3) Contact said Blogs and let them know they've won the award.
4)
State 7 things about yourself.


The task..

1) Thank and link the person who gave you the award.

Jazahullahu khairan kathira buat aminmenulis kerana sudi memberikan anugerah ini untuk laman IJLIS BINA NU'MIN SA'AH.Blog beliau memang blog yang tersangat menarik dengan pelbagai isu semasa yang ditonjolkan sehingga dapat menarik ramai pengunjung untuk memasuki blog beliau. Aminmenulis juga semakin meningkat naik menjadi antara blogger yang dikenali ramai lebih-lebih lagi selepas menjadi penyampai berita pertama mengenai kematian seorang pelajar perubatan di Mesir. Akhirnya,terima kasih juga kerana terus sudi menjadi sahabat karib ana.Kerana perkara inilah sebenarnya ana mendapat anugerah daripada blog terkenal ini.Syukran min..


2) Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.

Maka insyaAllah anugerah ini akan diberikan kepada mereka yang kerap mengunjungi blog ini dan beberapa blog lain yang menjadi blog pilihan al-faqir. Terimalah daripada ana..

1. Ust Ahmad Fahmi (Pendidik yang tak lekang dengan kitab)
2. Ust Syukri Nazar (Pendakwah berilmu dan pemidato yang mampu memukau)
3. Ust Ahmad Ulwan (Sahabat seperjuangan..moga ana juga diterima sebagai sahabatnya,teruskan perjuangan)
4. Ust Tengku Khairul Idham (Naqib ana masa sekolah dulu. Seorang yang selamber dan cool)
6. L bro M (Bekas anak didik walaupun sekejap,tetapi terus kekal ingatnnya pada ana hingga kini.Alhamdulillah..)
7. Abg TG (Senior dalam tarbiyah yang baik hati..moga istiqamah dalam perjuangan ye sir)
8. Abg Hakim (Blog perjuangan..teruskan perjuangan)
9. Warna-warna Kehidupan (Memang penuh warna,terlalu banyak warna..pino mate)
10. Damba kasihmu tuhan (blog yang juga Ilmiah)
11. Tinta permata(Blog Muslimah)
12. Dr. Anas(Seorang doktor perubatan yang hensem yang amat menghormati para Ustaz,jangan la cium tangan ana lagi yee..ma ana li uqabil,hihi)
13. Ust Fahmi
14. Ust Mustaffahmi(Ust kacak dari Shoubra..hihi)
15. Kepada yang meminati al-faqir..huhu..(luga pulok rasenye)


3) Contact said Blogs and let them know they've won the award.

Beres..hamba mengikut arahan.Jadi kepada mana-mana penerima anugerah,mudah-mudahan dapat menerima anugerah ni ye..


4) State 7 things about yourself.(Pastu ana pandai-pandai pi tambah lagi 3..huhu)


1)Akhukum fillah,Ahmad Muzani Bin Abd Rahman,kacukan Terengganu dan Melaka.

2)Tidak pernah merasai suasana belajar di sekolah biase kerana dari kecil dihantar oleh ayah untuk belajar di sekolah agama.Bermula daripada PASTI,Sek Ren Islam,Sek Men Agama.

3)Kini melanjutkan pelajaran Ijazah Sarjana Muda Syariah dan Undang-undang,Jabatan Syariah Islamiah di Universiti Al-Azhar,Kaherah.

4)Anak sulong daripada 5 orang adik-beradik.

5)Mempunyai 2 orang adik lelaki yang tampan dan cute dan 2 adik perempuan yang comel lote..hehe..sayang adik-adik abang,rindu la pulak rasenye.

6)Seorang yang suka berpenampilan pemuda Islam dan seorang yang sensitif..maafkan ana atas kelemahan diri.

7)Seorang yang mesra dengan mereka yang mengenali.Jika orang yang tidak mengenali,pasti sukar untuk mendekati.InsyaAllah ana akan mulakan untuk memperkenalkan diri..

8)Suka hidup bermasyarakat,tidak boleh duduk saje2(tanpa amal islami)..

9)Mewarisi jiwa seni tokki dan atuk. Sebab tulah kot boleh bernasyid sikit-sikit dan boleh bermain perkusi(yang tidak bertali dan tiup). Cuma drum je tak pernah ketuk..hihi..menanti juga ni peluang yang tak kunjung tiba.Tapi tak boleh dikhalayak ramai..hihi.

10)Bercita-cita untuk berkerja dengan Allah dan Rasul sepenuh masa.Kerana gajinya yang cukup lumayan dan sentiasa naik serta majikannya yang tak pernah tipu dengan janjinya iaitu Allah.Justeru,seorang yang ingin bekerjaya dan hidup mewah seperti insan lain mungkin tidak dapat menerima al-faqir sebagai suami.Tetapi al-faqir tetap yakin akan ada seseorang yang sudi menjadi teman al-faqir dalam meneruskan perjuangan.Sudah pasti beliau adalah seorang yang yakin dengan rezeki Allah. Susah nak dapat tu..huhu.Aih..panjang la pulak,nantilah al-faqir postkan ciri-ciri calon isteri.Tunggu...

Sekian saje dari al-faqir..as alullaha ta'ala an yaj'alana minal muttaqin wal mukhlisin,amin...

3 comments:

tinta permata said...

Salam.

Jazakallahu khair..

l bro m said...

trima kasih abe muzani.. hehe

@MBe said...

us muzani??ada2 aje.:).btw,mutasyakkir awi!